Dekorativne tehnike

SAHARA ARGENTO

Dekorativna tehnika “Sahara” nosi bezvremensku ljepotu. Savršeno se uklapa u svaki interijer te je stoga uvijek dobar odabir. Uz našu bogatu paletu tonova, jednostavno je odabrati onaj pravi. Dekorativne tehnike ožive zidove.

SAHARA ORO

Na tržištu postoje mnoge alternative ove dekorativne tehnike. Većina dostupnih materijala dekorativnih tehnika spada u hobi materijale te se kvalitetom razlikuje od profesionalnih materijala koje mi koristimo. Često nam klijenti znaju spomenuti kako su se susretali sa dekorativnom tehnikom čiji je pijesak opadao. Sa našom Saharom to nije slučaj budući da, osim pijeska, u sadrži granule dobivene staklom čime je prianjanje čvršće, a tehnika dugovječna.

SAHARA OASI

Inspirirana morem i valovima nastala je dekorativna tehnika “Sahara Oasi”. Izvodimo je u kombinaciji dviju boja koje se nanose istovremeno.

Zanimljiva priča sa našeg prvog posjeta Rivedil Italiji, kada smo odsjeli u hotelu kojega su uređivali. Naime, zidovi u hotelskim sobama bili su uređeni dekorativnom tehnikom “Sahara” u bijeloj boji. Mislili smo kako je hotel upravo završen, no bio je uređivan prije 9 godina. Zidovi su bili kao prvog dana. Godinama radeći sa Rivedil proizvodima shvatili smo kakav materijal imamo u rukama, proizvod svjetski poznate kvalitete.

PERSIA

Persia je bila naša ljubav na prvi pogled. Dekorativna tehnika koja podsjeća na baršun definitivno je jedna od najelegantnijih tehnika. Savršen je odabir za svaku spavaću sobu, a u posljednje vrijeme često ju izvodimo u kupaonicama u kombinaciji sa microcementom. Naša izvedba Persie je svakako jedinstvena. Rekli bismo da imamo “ono nešto”. Svaki zid, svaku tehniku, izvodimo sa ljubavlju prema svome poslu i to je vidljivo u našim rezultatima.

RUST PAINT

Dekorativna tehnika sa efektom hrđe nosi naziv “Rust Paint”. Budući da je teksturalna, doima se potpuno realno. Savršena dekorativna tehnika za industrijski stil uređenja. Rust Paint pripada skupini otporne dekorativne tehnike te podnosi mokro čišćenje.

STELLA

Sa ponosom možemo reći kako imamo najsjajnije šljokice na tržištu. Polvere di Stelle je dekorativna boja sa šljokicama, no ona je puno više od boje. Boja i šljokice napravljeni su tako da se glitter, budući da je lakši od boje, nivelira na površinu. Inspirirana snijegom koji se presijava na suncu, dolazi u bijeloj boji. No toniramo je po Vašoj želji i odabiru iz naših kataloga.

PANTHER

Često kažemo kako je ova dekorativna tehnika samo za odvažne. Panther svakako bira interijer u koji će se uklopiti. Više voli moderna okruženja i takav dizajn interijera. Ili jednostavno Vi morate voljeti njega. Tehnika sa pahuljicama, nanosi se u kombinaciji dviju boja istovremeno. Odlično izgleda kao zamjena za sliku, odnosno čitav zid pretvara u umjetninu. Dekorativne tehnike u kvalitetnoj izvedbi su izuzetno dugovječne te ih dugi niz godina ne treba obnavljati.

TRAVERTINO

Dekorativna tehnika “Travertino”, kao što joj i naziv kaže, je tehnika sa efektom talijanskog Travertin mramora. Koristimo ju kako u interijerima, tako i u eksterijerima budući da je uz pravilnu zaštitu u potpunosti vodonepropusna. Savršeno se uklapa u objekte uz obalu u vidu efekta kamenih fasada, dekorativnih zidova interijera ili npr. uređenja ograda. Nama osobno jedna od dražih tehnika te čini velik dio naših dekorativnih zidova poslovnog prostora.

VENETIAN PLASTER

Venetian plaster je dekorativna tehnika sa originalnim sjajnim venecijanskim efektom. Na našem tržištu nosi još nazive marmorino, veneciano, spatulatto i mnoge druge. Najotmjenija je među dekorativnim tehnikama. Čak bismo rekli kraljica dekorativnih tehnika. Idealna je za stropove. Naša izvedba te tehnike pomalo se razlikuje od ostalih. Iskustvom smo razvili dosta trikova te su naši zidovi i stropovi u ovoj tehnici doslovno poput stakla.

CRAQUELEE

Kao boja ili kao dekorativna žbuka, tehnika koja ima efekt uspucale zemlje. Craquelee je osobno izum RIVEDIL Italije, proizvođača Rivedil materijala. Dugi niz godina je proizvod bio patentiran. Nakon što su ga “pustili u svijet” drugi proizvođači dekorativnih materijala trude se kopirati materijal. No znate, original je samo jedan.

OXYDA MICROCEMENT

Dekorativni podovi, dekorativni zidovi, mikrocement u kupaonici ili mikrocement u kuhinji, bazeni, terase i još puno više.
Najbrže rastući trend u uređenju interijera i eksterijera svakako je microcement. Iako bismo o tome materijalu mogli pisati, pričati danima, u kratkim crtama pokušati ćemo Vam u nastavku prenjeti svoje znanje o njemu.